A legújabb hírek

Ilyen volt az első OPEN ROAD TOUR - Élménybeszámoló

Május 26-29. között rendeztük meg az első OPEN ROAD TOUR-t.
A TOUR küldetése egy közösségépítő program élménymotorozással, társadalmi szerepvállalással, ami szívesen fogadott minden korosztályt és bármilyen motor tulajdonost egyaránt. Három napon át, márkától függetlenül a motorozás szerelmesi közösen élvezhették a csodás napsütésben való gurulást. Erről szól az Open Road Riders Community.

A képek is megérkeztek, keressétek az alábbi oldalakon:

Utinapló:

Május 26. - Első nap:

  • Sopron:
    • Egy lelkes csapat reggel 7:00-kor találkozott a Bázison, hogy 10:00 órára soproni Harley-Davidson® kereskedéshez érkezzen, ahol ezzel kezdetét vette az Open Road Tour. Megtankolva, egy frissítő kávé és pár fotó elkészítése után elindultunk Győrbe a következő gyülekezési pontra.
      Kellemes tempóban, még kietlen utakon, rendezetten, megállás nélkül tettük meg az első 90 km-t.

      59bd0b8c146e2aabb4a87947127b6d83_c7d18b8232567154.jpg
  • Győr:
    • Dél körül megérkeztünk a győri Árkád elé, ahol nagy szeretettel várt a győri Four Rivers Chapters és további lelkes motorosok, akik már izgatottan készülődtek a budapesti indulásra. Gyors ismerkedés, fényképezés és frissítés után megcéloztuk a Bázist.
      Ekkora létszámmal már kellően látványosak voltunk az utakon, többen integettek az utcán és a guruló autókból fotózták a vonulókat. Ahhoz képest, hogy nem egy összeszokott társaságról volt szó, nagyon profin közlekedett mindenki, ami az indulás előtti eligazításnak is köszönhető, amit Buchholzer Dániel tartott, a H.O.G.® EMEA Kelet-Európai Managare-e, aki a Road Captain-unk is volt egyben.
      Egy kis csúszás miatt, ezen a szakaszon komolyabb tempóval mentünk Budapest felé, betartva a KRESZ szabályait, de mégis egy élvezetes motorozásról beszélhettünk. Kérdés nélkül ez volt a legdinamikusabb része az útnak.
      Biatorbágy körül összevártuk egymást, hogy együtt érkezhessünk meg a Bázisra, ahol már vártak minket motoros barátaink.
      57d08c3739830d2a0d896d04f42ab2b7_2e1787b8df88bc07.jpg
  • Budapest:
    • Érkezésünk után mindenki kinyújtózkodott kicsit, elfoglalta a szállását, majd a jól megérdemelt sör mellett átbeszéltük az aznapi túra tapasztalatit az esti koncertek előtt. A háttérben sajtótájékoztatót tartottunk és interjút adtunk, az új Nightster™ modell bemutatása kapcsán, illetve a cég jövőbeni céljait ismertettük a megjelent sajtós barátok előtt.
      Eközben Csikány Tamás, Fácán, a rendezvény "ceremóniamestere" nagyban hergelte már a közönséget az első koncertre.
      18:30-kor a húrok közé csapott MOHAI Tamás – PULIUS Tibor – LUKÁCS Peta – NAGY Ádám egy igazi gitárpárbajjal, ezzel megalapozva a garantált esti jó hangulatot.
      A sikeres performance után a színpadra lépett Knezsik István (Autós Nagykoalíció elnöke) és Hankó Ákos (Harley-Davidson® Budapest tulajdonosa), akik biztonságos közlekedés fontosságára hívták fel a figyelmet, illetve  hivatalosan is elindították az első Open Road Tour-t. A beszéd után Nagy Imre (Harley-Davidson® Budapest General Manager) fejtette ki a Harley® Budapest új irányelveit és jövőbeni terveit, ami szorosan összeköttetésben van az anyacég új, Hardwire elképzeléseivel, amelyben az "új utak keresése" van fő fókuszban. Ennek lényege, hogy minél szélesebb körben ismertessük meg az emberekkel a márkát és azt az életérzést, amit a brand képvisel.
      Imre gondolatai után Magyarországon először került bemutatásra a legújabb modell, a Nightster™ , amit Németh Bálint (marketing manager) leplezett le, aki kiemelte, hogy az új Sportster® modellek ötvözik a régi hagyományokat és a 21. század innovációt, ezzel megfelelve az új motoros generációnak is.
      A sok új hír és bejelentések után a Dos Diavolos (Gangxsta Zolee és Takács Vilkó) lépett színpadra, akik megkoronázták az esetét egy fantasztikus akusztik koncerttel.
      Eközben a Jaromir Open Road Bázis gondoskodott arról, hogy a legjobb street food ételeik után, jéghideg cseh sörökkel oltsuk szomjunkat a túra első estéjén.



ffa98f0332e2d2e531cff99b69f4bac1_aec33d31ffa1f19d.jpg

Május 27. - Második nap:

  • Hatvan: 
    • Az előző nap fáradalmait kipihenve, beröffentve a motorokat Hatvan-felé vettük utunkat. A csapathoz itt már Sidi is csatlakozott (Sidlovics Gábor - Tankcsapda), mint az egyik márkanagykövetünk, kedvenc Pan America modelljével.
      A Rally Pack átvételének köszönhetően, minden résztvevő Open Road Riders Community-s pólóban, kitűzővel és hátizsákkal felfegyverkezve vágott neki a napnak. Először az M3-as szilasi pihenőhelynél vártuk be egymást a budapesti araszolás után, hogy egyszerre indulhassunk tovább. Az MHT (Mustang Hungary Team ) - Mustang Lovagok csapatával való közös szervezésnek köszönhetően, rengeteg csodálatos vérbeli amerikai Ford Mustanggal tovább színesítették a túránkat.Az út idáig vezető szakaszán is kellően feltűnőek voltunk, de a 4 kerekűek vasakkal együtt már tényleg letaglózó látványt nyújtottuk. Még egy utolsó eligazítást tartott Buchholzer Dani a biztonságos vonulásról, majd elindultunk Hatvan felé, ahol az idő rövidsége miatt az autópályán vágtáztunk végig. A forgalom ebbe az irányba nem volt túl erős, pár útépítést leszámítva, így időben megérkeztünk célállomásunkra.
      Hatvan városa és az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola tanulói valamint  pedagógusai nagy-nagy szeretettel vártak minket. Röpke 1 órás pihenő alatt megannyi fotó készült az érdeklődő gyerekekkel, a lelkes motorosokkal és arra járó nézelődőkkel. A polgármester ebéddel várta a túra résztvevőit és egy rövid beszédet tartott Hankó Ákossal együtt a helyi sajtónak.
      Sidi eközben fáradhatatlanul osztotta az autógrammokat, készítette a közös fotókat nemcsak a jövő rockereivel, hanem a következő motoros generációval is.:)

7900a11aba18b6137a0a0708f6a3cec9_15dfdb77eba23bf0.jpg

  • Kápolna:
    • Hatvani megállónk után tovább indultunk következő gyülekezési pontunk felé a 3-as úton, ami egy dombos szakaszokkal tűzdelt motoros mennyország volt. A legnagyobb nyugodtsággal és lelkesedéssel követtük rendezetten egymást a biztonságos motorozás jegyében. Sokan azt mondták, hogy "olyan, mintha a 66-os utat is elhoztuk volna magunkkal".
      A nap utolsó előtti megállóján, Kápolnán, elképesztő vendég szeretetben volt részünk. Az itt eltöltött időnk alatt, a város és az Open Road Riders Community barátság szimbólumaként mamutfenyőt ültettünk, így olyan nevek mellé kerültünk, mint Talmácsi Gábor, Gerhard Bergert vagy Kiss Norbi, aki a Kápolnai Macskamentő Árvaház elnöke is.
      A programok végeztével megérkeztek a rendőrmotorosok is, akik biztosították az útvonalat egészen Eger belvárosáig, így teljes biztonságban élvezhettük velük a festői utat egészen a város főteréig.


bfb92059ce3d77c33d0f274506e78b1f_631042411cbd1915.png

  • Eger:
    • Az egri bevonuló, az óváros szűk utcáin át kígyózó motorosokkal egészen elképesztő látványt nyújtott. A főtéren minden résztvevő letámasztotta a gépet és ezzel a napi szakaszunk végére értünk. Elképesztő hangulatot teremtett a város vezetése a Dobó István téren, ahol 4 koncerttel is várták a résztvevőket.  A polgármester mellett Hankó Ákos és Knezsik István is beszédet mondott, majd a ROAD zenekar energiájának köszönhetően zártuk igazi rock an' roll hangulatban a napot. Miután a második nap végére értünk, az ottani atmoszférának és a rengeteg motoros barátunknak köszönhetően realizáltuk igazán, hogy mekkora érlményben is van részünk, amiért nem lehetünk elég hálásak a túra résztvevőinek, segítőinek, támogatóinak és természetesen a stáb tagjainak.

91b76b18c6c53dbf4006f3d081b95ce3_4674870a0d109812.jpg

Május 28. - Harmadik nap:

  • Tiszafüred:
    • Két, gyönyörű napsütéses motoros nap után vágtunk neki túránk utolsó napjának, aminek első állomása Tiszafüredig vezetett. A festői Hortobágyon ismét hosszú sorokban krúzoltunk, amíg csak a szem ellátott, motorosok voltak.
      A közel egy órás út után felcsigázva érkeztünk meg a Tisza-Tó partjára, ahol a polgármester ebéddel és a helyi mazsorett csoport bemutatójával várt minket. A résztvevők tapssal bíztatták a lányokat, akik több korosztályban is előadták éppen aktuális koreográfiájukat. Gyönyörű környezetben vendégeltek meg a helyiek és nem lehetünk elég hálásak a frissítőkért, amivel a túrázókat kínálták. Igyekeztünk viszonozni ezt a gesztust, ezért aki már jól lakott, motorjával egy-egy körre elvitte a gyerekeket, akik hatalmas mosollyal az arcukon szálltak le a szebbnél szebb vasakról.

      0a5db0068706654396d7e3fa4f960478_0b0de9075db71e31.jpg

  • Debrecen / Debrecen Drive:
    • Miután minden kedves érdeklődő kipróbálhatta, milyen egy Harley hátsó ülésén, nyakunkba vettük az országutat és meg sem álltunk Debrecenig.
      A külvárosban már rendőrök vártak minket, hogy később felvezessék a csapatot a Nagyerdei Stadionba, a Debrecen Drive-ra. Rajtunk kívül számos helyi motoros is csatlakozott a gyülekezőponton, a kicsiktől egészen a meglett öregekig. Velük kiegészülve, rendőri felvezetéssel kanyarogtunk Debrecen utcáin át, hatalmas taps és éljenzés közepette egészen a Debrecen Drive bejáratáig.
      A rendezvényre begurulva, szépen rendezetten foglaltuk el a helyünket, ahol már a lelkes motor rajongók vártak minket. Fotózás, kipufogó durrogtatás is volt és persze egy össznépi csoportkép is készült. Épphogy megérkeztünk, máris 10 motort csatasorba állítottunk és a rendezvényen keresztül hajtva 4-5 tisztelet kört tettünk a tribünön ülő nagyérdemű előtt, bemutatva a Harley-Davidson®  legújabb modelljeit. Winkler Robi néhány kedves szóval tisztelgett a márka előtt, hiszen ő maga is egy boldog Fat Bob tulajdonosa. Meghajolva egy utolsó körrel a közönség előtt, elhagytuk a Debrecen Drive-ot és ezzel hivatalosan is véget ért a 2022-es OPEN ROAD TOUR.
      Este még a Víztorony alatt egy búcsú sörre összegyűltek a résztvevők, amit egy menő AB/CD tribute zenekar kísért végig.

      b29d1b1b46d3b88e36947c96b0f6d7d7_fdb6e04ed7920f66.jpg

Másnap kissé fáradtan, de tele szebbnél szebb emlékekkel indultunk vissza a fővárosba. Még egy gyors hortobágyi húsos palacsintára megálltunk a Kilenclyukú hídnál, majd meg sem álltunk egészen a Bázisig.

 A 3 nap alatt, több száz kilométert tettünk meg balesetmenetesen, a közlekedés szabályait végig betartva. Számunkra az igazi siker ez volt, hogy mindenki egyben hazaért és sérülések helyett csak élményekkel lettünk többek. 

Mindenképp fontos kiemelni, hogy a TOUR-nak nem cèlja kiváltani az Open Road Fesztivált, hanem további lehetőséget biztosít a motorozás szerelmeseinek a felejthetetlen élmények megéléséhez! 

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! FEEL THE FREEDOM!