A legújabb hírek

Az elektromos Harley meghódítja a világot, kövesd a H-D podcastot

Érdekes tartalmat hoz a Harley-Davidson Podcast. A 6 részes dokumentum sorozatban nyomon követhető egy teljesen gyári elektromos LiveWire motor átalakítása. A cél, hogy képes legyen 13 000 mérföldön keresztül megbirkózni mindenféle extrém terep körülménnyel, sárral, sziklákkal vagy homokkal, miközben Ewan McGregor és Charley Boorman végig motorozza velük Amerikát új sorozatukban, a Long Way Up-ban.

“A Harley-Davidson kitartóan megbirkózik bármilyen kalanddal” mondta Jochen Zeitz, a vállalat ügyvezető igazgatója. A sorozatban bárki megnézheti hogyan birkóznak meg a bonyolult feladattal a Harley kiváló mérnökei és dizájnerei. A kiválasztott 2020-as LiveWire modellen keresztül láthatjuk a H-D piacvezető technikai újításait és elhivatottságát az elektromos motorok világában.

A mérnöki csapat mindössze 30 nap alatt tervezte meg, alakította át és rakta össze a kész motort. Egy belső tesztelés után úgy döntöttek, hogy még javítanak a motor ergonómiáján és a csomagtartókon. 60 nappal később a motor már készen állt Argentína déli pontján.

Az átalakított LiveWire-be RESS (energia visszatermelő rendszer) lett fejlesztve, átalakított vázat és módosított Harley-Davidson Revelation™ motort kapott. Ezeken kívül felhasználták a Harley-Davidson Pan America™ túra endúró prototípusából a féktárcsákat, kerekeket és a gumikat, valamint egyedi gyártású szélterelőt, hátsó felfüggesztést és villa befogókat terveztek kizárólag ehhez a különleges projekthez.

A leszállítás előtt természetesen mindkét motort átvizsgálták a Harley-Davidson’s Willie G. Davidson fejlesztő részlegen és belső teszteket végeztek hasonló terep körülményeket szimulálva a Harley-Davidson tesztpályákon.

A LiveWire egy szédítő elektromos motorkerékpár, ami eddig elérhetetlen teljesítményt, technológiai újításokat és stílust mutat a motorosoknak. Ahogy lehetőség adódott arra, hogy a Harley-Davidson megmutassa a modell tudását és teljesítményét, azonnal beneveztek a 13 000 mérföldes terepmotoros versenyre. A versenyre való speciális felkészülést a H-D podcastban bárki nyomon követheti. Hallgass bele az Apple és a Spotify-on keresztül, iratkozz fel és mindig értesítést kapsz a legújabb részekről.