A legújabb hírek

Premieren a Harley-Davidson Sportster S

Az 1957-ben született legenda, a Sportster sebességrekordokat döntött, off-road versenyeket nyert, pilóták, motorépítők és motorosok generációit inspirálta. A Sportster újjászületett, és a teljesítmény új ígéretét hozza el úgy, ahogyan csak egy Harley-Davidson tudja. A 121 lóerős Revolution Max 1250T V-blokkal szerelt Sportster S egy teljesen új sport-cruiser motorkerékpár, lenyűgöző vezetési élménnyel és a Sportsterek teljesítményének új világával.

7be6c873b82dd4cfc258028569db0ee8_1efebc2497e534b3.jpg

Az új modell újraértelmezi a Sportster szériát, új szintre emeli a Sportster család teljesítményét és megjelenését. A Sportster S várhatóan idén ősszel érkezik a Harley-Davidson márkakereskedésekbe, 12 700 euro alapártól.

A stílus találkozik a teljesítménnyel

A Sportster S modell formája leültetett és erőteljes. A benzintank és a hátsó vázszerkezet körülöleli és hangsúlyosan kiemeli az erőforrást. A masszív első gumiabroncs a sárvédő nélküli klasszikus bobber stílusra emlékeztet, míg a hátsó rész a felhúzott kipufogókkal és az egyszemélyes nyereggel a legendás Harley-Davidson XR750-et idézi. A fordított teleszkópszárak és a vastag gumiabroncsok pedig egy erőteljes sportmotorra hasonlítanak.

3acfc310b3068d0ebb8d9875d4ec59b8_85e97efc7ed4ff60.jpg

“A Sportster S minden külső eleme és formája egy utalás a motorkerékpár nyers erejére” mondta Brad Richards, a Harley-Davidson stílus és designért felelős vezetője. “Ez egy farkasbőrbe bújtatott farkas”.  

A blokkot kiemeli a könnyített magnézium fedelek csokoládé barna színe is. A Sortster S modell minden részlete, textúrája, színvilága és kialakítása egy egyedi custom motor stílusát idézi.

Vadonatúj Revolution Max 1250T

Elérkezett a legendás V-Twin motorblokk évszázados történetének új fejezete. A Revolution Max 1250T egy folyadékhűtéses, felülvezérelt, felülszelepelt, változó szeleprendszerrel ellátott hajtáslánc, amely bőséges nyomatékot és azonnal felívelő teljesítménygörbét kínál, mégis maximális irányíthatóságra van hangolva.

4c5820034bfc1555a8dd5634621b1fc1_8044d70211842990.jpg

A 12 literrel teletankolt Sportster S mindössze 227 kg súlyú. A magasra szerelt kipufogó rozsdamentes acélból készült és úgy tervezték őket, hogy elvezesse a hőt a motoros lábaitól, valamint a hátsó részről.

A technológia fokozza a vezetési élményt

A Sportster S modellbe sok technológiai újítás került. Három előre programozott vezetési mód választható: Sport, Utcai és Eső. Két személyre szabható vezetési mód is konfigurálható a még tökéletesebben illeszkedő vezetési stílussal. A H-D kanyarodási biztonsági rendszerei a még jobb vezetési élmény szolgálják, mindamellett a váratlan helyzetekben is segítik a motorost.

d89543a3cd073abf1ddf4267ee2d0531_1843049323ebbb11.jpg

A kerek 4 hüvelykes átmérőjű LCD kijelző minden szükséges információt megjelenít, Bluetooth-kompatibilis, valamint a Harley-Davidson applikációval irányítható a navigáció. A Daymaker Signature LED technológiával ellátott fényszóró ovális, kapszula formájú, melynek stílusa egyedivé és felismerhetővé teszi a Sportster S modell sziluettjét.

Optimalizált váz

A blokk a motorkerékpár vázszerkezetének szerves része, így nincs szükség hagyományos értelemben vett tartóvázra, ez pedig jelentősen csökkenti az összsúlyt, amitől az egész gép feszesebben kezelhető. Az alacsony tömegközéppontnak és a szupermerev vázszerkezetnek köszönhetően a teljesítmény testközelből érezhető. 

41ab41e2796c13e81c6ff0750b44766b_0ece5ddfcee7e413.jpg

A modell teljesen állítható, prémium minőségű első és hátsó futóművet kapott, SHOWA® 43mm becsúszószárú fordított teleszkóp elől és SHOWA® Piggyback gáztartályos rugóstagot hátra. A hátsó futómű állítható hidraulikus előfeszítést kapott. A könnyű, mart, öt küllős alumínium felnikre a széles Dunlop®/Harley-Davidson® Series GT503 gumikat szereltek. A prémium Brembo fékek kifogástalan fékerőt és teljesítményt adnak. 

Az előretolt lábtartók és az alacsony kormány a Sportster S vezetőjét agresszív pozícióba helyezi. A 751 mm-es ülésmagasság elég alacsony, a kuplung és fékkarok távolságai állíthatóak. Fűthető markolat és ruházat külön vásárolható hozzá. Az elektromos sebességtartás és a mozgásérzékelős riasztó mind alapfelszereltség. Az acél üzemanyagtank 12 literes.

Választható színek: Vivid Black (fekete); Stone Washed White Pearl (fehér); Midnight Crimson (bordó)

Kiegészítők

·    Középső lábtartó készlet

Áthelyezi a vezető lábtartóit és kiegészítő karjait az eredeti előretolt állásból a váz közepéhez. Ezzel a vezető könnyebben tud manóverezni vagy segít azoknak a motorosoknak, akik nehezebben érik el az eredit lábtartókat. 

·    Hátsó üléskészlet

Egy hátsó ülés utas lábtartókkal és hátsó deréktámasszal (mind egyesével rendelhető). Az ülés és a háttámla természetesen stílusban megegyezik a gyári vezetőüléssel.

·    Sundowner szóló ülés

Ez az ülés egy átdolgozott párnázatot kapott a hosszabb utak kényelmesebbé tételéhez, valamint vonalvezetése jóval agresszívabb pozíciót biztosít. Az öltések és a vonalvezetések nem hagyják a vizet beszivárogni és megülni a felső részen, hogy szárazabb legyen az indulás.

·    Gyors rögzítésű kompakt szélterelő

A fekete rögzítő elemek és a sötétített plexi formája nagyon passzol a motor stílusához. A szélvédő az első teleszkópokon gyorszárral rögzíthető és könnyedén, egyszerűen leszerelhető.

·    Sportster S hátsó táska

A hátsó táska kifejezetten a Sportster® S modell stílusához igazodik és kényelmes tárolási lehetőséget nyújt a motoros cuccaihoz. Érdemes a hátsó dobozt a megfelelő tartószerkezetre felszerelni (külön megvásárolható). A megengedett terhelés 2,5 kg és a tárolási kapacitás 8.2 literről 11.5 literre bővíthető.

f43fdda41335442a4093d372ac66543c_c1faebb5f698c4d9.jpg

“A Sportster S egy soron következő új motor a Revolution Max platformon belül, ami új alapköve a Sportster családnak” mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnöke, vezérigazgatója. “Az új generációs Sportster megismerhető az erejéről, teljesítményéről, technikai felszerelésekről és a stílusáról. Ugyanakkor megegyezik az alapvető motoros értékeinkkel és stratégiánkkal, hogy minél kívánatosabb motorokat építsünk, követve a Harley-Davidson örökségeit.”

ALL FOR FREEDOM, FREEDOM FOR ALL!