A legújabb hírek

Budapest Open Road Days

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 programhelyszínnel és 4 zenei színpaddal várják a fesztiválozókat.

A Budapest Open Road Days 2024 fő fellépője június 29-én, szombaton az idén 35 éves jubileumát ünneplő Tankcsapda. A zenekar első idei budapesti nagykoncertjét a Műegyetem rakparton megrendezett fesztiválon adja.

Összesen 13 programhelyszínen és 4 zenei színpadon számos programmal várják a fesztiválozókat a Budapest Open Road Days 2024 fesztiválon. A Tankcsapda nagykoncertje mellett június 28-án, pénteken a nagyszínpadon lép fel a Godfater. Az igazi szupergrup zenekart Tátrai Tibor a Kossuth- és Liszt-díjas, valamint Érdemes Művész gitárlegenda hívta életre 2020-ban. A fiatalabb generáció hangszeresei közül csupa mai nagyágyú játszik a csapatban. „Tibusz” mellett színpadon áll Szebényi Dani, Mike Gotthard, Kéri Samu és Borlai Gergő. A zenekar új lemezzel érkezik a fesztiválra, és a saját dalok mellett Tátrai Tibor emblematikus szerzeményeit is elhangzanak a rendezvényen. A közönség a Mystery Gang koncertjén is bulizhat a Budapest Open Road Days 2024-en. A zenekar három új számmal készül a fesztiválra, amelyeket itt mutatnak be először a közönségnek. Ha már zenekari évfordulók: a fesztiválon szintén fellépő Takács Vilkó, aki a Harley-Davidson egyik márkanagykövete is, ő idén a motoros jogosítványának 25 éves évfordulóját ünnepli. Little G Weevil és K.C. Brown egy izgalmas blues koncerttel várja a közönséget június 28-án a Budapest Open Road Days 2024 fesztiválon. 

Egy márka- és típusfüggetlen motoros, családi és zenei fesztivált szervezünk. Egy olyan márkafüggetlen, az élménymotorozást népszerűsítő eseményt hozunk létre, amely valódi közösségépítő erővel bír

– hangsúlyozta Hankó Ákos, a Budapest Open Road Days 2024 főszervezője. 

A Budapest Open Road Days 2024 felvezető eseményeként május 23-26. között szervezik meg az Open Road Tourt, amelyen idén Győrtől Békéscsabáig motorozhatnak közösen a túra résztvevői Budapest, Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő és Gyula megállókkal. 

Ahogy a korábbi években, idén is számos izgalmas programmal és koncertekkel készülnek a szervezők a közös motoros túrára. 

A fesztiválon a zene mellett a látványos és élményekben gazdag motoros programoké lesz a főszerep. A legnagyobb budapesti belvárosi fesztivált két közös motorozás foglalja keretbe: június 27-én, a 0. napon a rendezvény egy közös balatoni motoros túrával indul, amit június 29-én egy nagyszabású budapesti motoros felvonulás követ. 

A fesztivál egyik kiemelt programhelyszíne a Motor Stage sátor. Az „összmotoros sátor” egy igazi motorsimogató, ahol minden jelentős magyarországi motormárkával egy helyszínen lehet majd találkozni. A BMW, a Harley-Davidson, a Yamaha, a Suzuki és a Piaggio csoport képviselői is megjelennek itt motorokkal és témákkal egyaránt. A helyszín programjának fókuszában az élménymotorozás áll. Ezen a programhelyszínen önálló „beszélgetős” színpad, szórakoztató aktivitások és a kiállító márkák bemutatkozása, szakértői várják az érdeklődőket. 

A helyszín házigazdája Winkler Róbert, akinek személye garancia arra, hogy a színpadon zajló beszélgetések nem csak informatívak és szórakoztatók, de „belemenősek” is lesznek. A látogatók megismerkedhetnek itt a motormárkák újdonságaival, legfontosabb üzeneteivel, és találkozhatnak a magyarországi motoros szcéna márkanagyköveteivel is.

Emellett látványos motoros és bmx kaszkadőr show-kon szórakozhat a közönség, lesz Harley-Davidson történeti motorkiállítás, ahol a márka legfontosabb korszakaiból válogatott meghatározó modelleket szakmai vezetés mellett ismerhetik meg a fesztiválozók. De a látogatók ingyenes tesztvezetésekre is jelentkezhetnek a Harley on Tourkamionnál. 

A fesztiválon a motorépítő műhelyek egyedi csodáival is találkozhatunk. A már műalkotásnak számító motorok kiállításán igazi különlegességeket nézhetnek és tapinthatnak az érdeklődők, sőt megismerkedhetnek és beszélgethetnek itt az alkotókkal is. 

A Budapest Open Road Days a családokat Family-Kid Zone programhelyszínnel várja, ahol a gyerekeké és a családoké a főszerep. Innen rajtol a „nyuszimotorosok versenye”. Kicsik és nagyok is megtapasztalhatják itt a motorozás élményét a motor-szimulátorral. A felnőttek lassúsági versenyen mérethetik meg magukat. A kicsik a játéksátorban szórakozhatnak, és rajzversenyen mutathatják meg mire képes a gyermeki fantázia. 

A Duna-parti Plázs az Open Road Days 2024-en a chillezés helyszíne. Kényelmes nyugágyakban és függőágyakban megpihenve a Duna, a nyüzsgő Budapest és a szebbnél-szebb motorok látványában gyönyörködhetnek itt a fesztiválozók. Ehhez a Plázs DJ adja a zenei alapot. A napsütést élvezve bárki úgy érezheti itt magát, mintha egy nagyvárosi klip főszereplője lenne. Napnyugta után pedig egy koktél vagy más ital mellett a lampionok fényében élvezhetjük itt a zenét, a kilátást és a társaságot. 

További információkért IDE KATTINTVA keresheted fel az Open Road Days hivatalos oldalát. Az aktuális hírek az Open Road Days fesztiválról pedig IDE KATTINTVA az Open Road Riders Community Facebook oldalon találod.

JEGYVÁSÁRLÁS