A legújabb hírek

Ismerd meg a Harley-Team új tagjait - Olajcsek Ferenc!

Ismerd meg a Harley-Team új tagjait - Olajcsek Ferenc!

Név: Olajcsek Ferenc
Becenév: Feri
Pozíció: Logisztikai és karbantartó munkatárs
Mióta dolgozol a cégnél: 2018. április 3.

Az ember sosem tudhatja, hogy mit hoz számára a jövő, csak reménykedhet, hogy gyermekkori vágyai egyszer beteljesülnek. Így volt ez azzal a 7 éves kisfiúval is, akit Olajcsek Ferencnek kereszteltek, és akit apukája egyik este egy H.O.G. emblémával ellátott pólóval lepett meg. Nagy volt az öröm, bár a Harley-Davidson életérzésről még csak homályos fogalmai voltak, de mégis érezte, tudta, hogy valami különleges kincs jutott a birtokába, amelyet aztán hosszú éveken át féltve őrzött. Már 8-9 évesen mágnesként húzott magához a motorozás.” – teszi hozzá Feri

Nem kellett sokat várnia, hogy nyeregbe pattanhasson, mindjárt a tinédzserkor elhozta az első motoros kalandokat. Az első motor egy Riga 12-es volt, őt követte egy 50-es Simson, majd az első nagymotor, egy Hyosung GT 650 – jó pár vasparipát meglovagolt az évek alatt, bár eredeti Harley-Davidsont sajnos nem volt szerencséje kipróbálni, de mindig csillogó szemekkel, vágyakozva figyelte a mellette elhaladó Harley-sokat. Akkor még nem tudhatta, hogy egyszer beteljesül az álma és a hétköznapjait ezek között a csodaszép járgányok között tölti, ahogy azt se, hogy egy Harley-val krúzolva életre szóló élményt szerez egy gyönyörű nőnek – de erről kicsit később.  

Amióta nap mint nap csillogó V2-es motorok veszik körül, vonzalma irántuk egyre csak nő. „Istentelenül tetszik az új Fat Boy, különösen a fehér fényezéssel, az új Fat Bob is zsivány, de a Road King Classic is az álmom.” A motorok mellett a H-D divatruhákért is rajong, ha teheti, csak azt veszi fel. A Harley-életérzést a szabadsággal, kikapcsolódással és élvezettel párosítja.

Feri csapatban és szólóban is imád motorozni, a cseh, horvát és román országutakat is meghódította már, jelenleg egy KTM Adventures 640 gazdája, a kétkerekűekkel nemcsak túrázni, de szerelni is szereti őket. A Harley-Davidson Budapest ajánlata is így talált rá, éppen a MAMI - Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskolában volt, amikor jött a lehetőség, hogy a Harley Team új munkatársat keres. Örömmel vállalta a feladatot, ő lett a karbantartásért és a logisztikai feladatokért felelős munkatárs.

Nem igazán az az egy helyben ülős típusa, folyamatosan jön-megy, pörög, meg is őrülne, ha egy irodaszékhez lenne láncolva. Régi vágású férfi, aki mindent megszerel, megjavít, kreativitása nem ismer határokat, igazi MacGyverként tevékenykedik mind a cégnél, mind a magánéletében. A Harley csapatában abszolút otthon érzi magát, jól kijön a kollegákkal, számára fontos, hogy munkatársai lelkiismeretesek, precízek és őszinték legyenek, igényesek saját magukra, és a humort is fontosnak tartja, amit nem szeret, az az önteltség.

„Tetszik, hogy munkám során szuper események aktív részese is lehetek, különösen nagy mosolyt csal az arcomra, ha felidézem az idei Open Road Festet, amikor is egy gyönyörű nőt kellett tesztmotoroztatnom. A hölgy életében először ült Harley-Davidsonon, a túra után nem túlzok, ha azt mondom, hogy el volt ájulva az élménytől. Az ő boldogsága, az én boldogságom is volt.”

Ha más hivatást választana, valami olyasmit szeretne, amivel embereken segíthetne, de élvezettel vetné bele magát a roncsvadászatba is. Szabadidejében a barkácsolás és motorozás mellett a Spartan akadálypályáit küzdi le. Szívesen élne Ausztráliában, a változatos vidék miatt - sivatag, tengerpart, őserdő - „a poros országutakon Mad Maxként száguldanék”.