A legújabb hírek

Ismerd meg a H-D Team új tagjait – Papp Bence

Név: Papp Bence
Becenév: Bence, Ben (külföldieknek :))
Pozíció: Motorszerelő
Mióta dolgozik a cégnél: 2018. március 15.

A hollywoodi filmeknek is köszönhető, hogy Bencét most nem édességek, mint a Sacher és Dobos torták kavalkádja, hanem legendás, csillogó motorkerékpárok veszik körbe. A filmvásznakon megjelenő motoros életérzés, szabadság-igenlés és az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválokon megélt élmények nem csak eltérítették eredeti szakmájától, de egy életre szóló szerelembe is sodorták a cukrásznak készülő fiút. Hogyan kezdődött Bence motoros története? Hogyan lett egy álmodozó, robogós fiúból egy Custom Sportster boldog tulajdonosa és hivatása a szenvedélye?

15-16 évesen kezdett motorozni, már akkor tudta, hogy a szülői neheztelés ellenére is, de erről a szerelemről nem fog lemondani, a motoros életstílus, hívja, vonzza őt. Az első kétkerekű járgánya egy Honda robogó volt, de nem is akármilyen. Feketére fényeztem és teleragasztottam Harleys matricákkal. –meséli mosolyogva Bence

Mikor betöltötte a 18-at, már zsebében is volt a nagymotor jogsi. Egy 250-es Kawasaki Eliminatorral indított, majd egy 1100-as Kawára nyergelt át, de az igazi álom, egy Harley-Davidson volt. Hosszú évek spórolása meg is hozta az eredményt, 2011-ben végre célba ért és egy Szpori büszke tulajdonosa lett. Munkába is kizárólag csak kétkeréken jár.

Hogyan vált ’hétköznapi motorosból’ motorszerelő szakemberré? „A szerelés mindig is érdekelt, így elkezdtem saját magam bütykölni a motorjaim. A szakma fortélyait később az M-Force-ban sajátította el, nem utolsó sorban ama egyszerű oknál fogva, hogy a galyra vágott motorját költséghatékonyan meg tudja javítani. Az operáció, a „szívátültetés” sikeres volt, majd minél többet szerelt, annál inkább úgy érezte, hogy ez lesz az igazi hivatása. Később, mikor a Harley-Davidson hírlevélben olvasott az állásajánlatról, először nem is hitt a szemének, de zsigereiben érezte, hogy eljött a pillanat.  

Bence magányos harcosként szeli inkább az utakat, az Open Road Festen viszont kedvence a nagy motoros felvonulás, a fesztivál-feeling már az első alkalommal elkapta őt Alsóörsön, de az esti buliból is kiveszi a részét, zenei ízlésem abszolút gátlástalan, így a rockzenét is bőséggel fogyasztom.

Nem csak a vasparipák tankján látható Bar and shield logó dobogtatja meg a szívét, hanem a Harley-Davidson divatruhákon is megjelenő, „a fél fizetésem elköltöm rájuk”. Bence nagy világutazó, fiatal kora ellenére már 28 országban járt. Svájc teljesen elvarázsolta, „minden egyes reggel, a kávémat kortyolva, újra és újra képes voltam rácsodálkozni a fenséges Alpokra”.

Igazi kalandor, hol a hegy gyomrába ereszkedik le barlangászni, hol a mélyvízbe, mentőbúvárként, de még ipari alpinistaként is kipróbálta magát. A levegő meghódítása még várat magára, de az autóversenyzés gondolatára is megemelkedik a pulzusa, „meg tudnám neki küldeni rendesen” – teszi hozzá nevetve.

ALL FOR FREEDOM, FREEDOM FOR ALL!